Translate

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Στραπατσάδα κι ένα ποτήρι κρασί




Η ζωή μας είναι γεμάτη από αρχές.  Κάθε φορά που κάτι καινούριο πάμε να ξεκινήσουμε, νιώθουμε σαν να έχουμε μπροστά μας μια απότομη βουνοπλαγιά γεμάτη εμπόδια!
Εκείνο που δεν ξέρω βέβαια είναι αν τα εμπόδια αυτά, κάθε φορά είναι αληθινά ή εμείς ερχόμενοι αντιμέτωποι με το άγνωστο τα βλέπουμε έτσι.
Κάπως έτσι λοιπόν έβλεπα κάποτε το blogging!
Να όμως που τα χρόνια πέρασαν και η σκέψη να δημιουργήσω ένα  δικό μου blog με συνταγές που ανακαλύπτω, τις δοκίμασα και μου αρέσουν, ή  με συνταγές που μου δίνουν και πάντα τις “πειράζω” για να μου δώσουν ένα άλλο αποτέλεσμα, ωρίμασε. 
 Κάπως έτσι προέκυψε η παρακάτω συνταγή, που επέλεξα για να ξεκινήσω τούτο δω το ιστολόγιο.



Είναι ένα πιάτο που φτιάξαμε με την αδερφή μου με ότι είχαμε πρόχειρο στο ψυγείο, για να πιούμε το ουζάκι μας κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μας διακοπών !  Την ονομάσαμε στραπατσάδα γιατί έχει αυγά σπασμένα κι ανακατεμένα στο τηγάνι κι όχι χτυπημένα εκτός. Μιλάμε για απίθανη γεύση.  Μεταξύ μας… ούτε κι εμείς ήμασταν σίγουρες για αυτό που κάναμε, αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε και με το παραπάνω.


Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 φλιτζανα βρασμένους γίγαντες
1 κομμάτι φέτα (200 γρ περίπου)
4 αυγά
μπαχαρικά (κιτρινόριζα,  πιπέρι καγιέν, κάρυ, αλάτι, θυμάρι)
ελαιόλαδο 2 κ.σ. 


Διαδικασία (χρόνος 15 λεπτά)

Σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζεις το κρεμμύδι, κι εκεί του βάζεις όλα τα μπαχαρικά. Απελευθερώνεται το άρωμά τους καλύτερα όταν τσιγαρίζονται στην αρχή μαζί με το κρεμμύδι. Βάζουμε την ντομάτα χοντροκομμένη. Ρίχνουμε και τους γίγαντες να πάρουν μια βράση όλα μαζί τα υλικά.! Σ αυτό το σημείο προσθέτω την φέτα, η οποία δίνει μια πιο κρεμώ δη υφή στο φαγητό.  Αμέσως μετά ρίχνω τα αυγά ένα ένα και τ ανακατεύω για να σπάσουν και να πάνε παντού. Αφήνουμε να βράσουν λίγο σε χαμηλή φωτιά. Έτοιμο! Εύχομαι να τη βρείτε γευστικά ενδιαφέρουσα! 

 Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου