Translate

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Brusseles Gourmet...

Ταξίδι στις Βρυξέλλες! Όχι δεν αποτελώ εξαίρεση! Για δουλειά πήγα κι εγώ αλλά πάντα έχεις λίγο χρόνο να δεις, να μυρίσεις να δοκιμάσεις! Σήμερα λοιπόν, θα δημοσιεύσω φωτογραφίες από τις γκουρμεδιές που είδαμε, δοκιμάσαμε, αγοράσαμε στις Βρυξέλλες.


Τη φωτογραφία μας δάνεισε η Στεφανία Γεωργακάκη! Αγαπητή συνάδελφος από τα Χανιά!  


Ψάχνοντας να βρω πληροφορίες για την πόλη (πριν πάω)  διάβασα πως η σπεσιαλιτέ είναι τα μύδια τα οποία μάλιστα τα σερβίρουν σε ειδικά κουβαδάκια  και τα ψήνουν με ποικιλία συνταγών! 

Εγώ πάντως δεν έτυχε να δοκιμάσω από αυτά. Να ένας καλός λόγος να ξαναπάω! χε! χε!  Την φωτογραφία τράβηξε ο καλός συνάδελφος Νίκος Αντωνόπουλος ο οποίος κατάφερε σε 2 μέρες να κάνει όσα θα έκανα εγώ σε μια εβδομάδα!  Εμ! Έκαστος στο είδος του και ο Νίκος στα ταξίδια! :-) 



Επίσης το Βέλγιο φημίζεται για τις μπύρες. 





Την πρώτη μέρα που φτάσαμε, περιμένοντας να μας ετοιμάσουν τα δωμάτια στο ξενοδοχείο περιπλανηθήκαμε στο κέντρο της πόλης και ήπιαμε μια μπύρα, η οποία μας έκανε να γελάμε μέχρι δακρύων! Λεγόταν Magic cherry beer! Αυτό το Magic έπρεπε να με προβληματίσει αλλά δεν ...






Επίσης βρεθήκαμε σ ένα ασιατικό εστιατόριο με μπουφέ. Δίνεις 12 ευρώ και τρως όσο θες κι ότι θες! 
Εκεί δοκίμασα τις περίφημες τηγανιτές πατάτες, η άλλη σπεσιαλιτέ του Βελγίου. Δεν τρελάθηκα ! Είναι μάλλον προτηγανισμένες αν και δείχνουν κομμένες στο χέρι! Σαν να τις έφτιαξε η γιαγιά! Αλλά μπα.... 






Το πρώτο βράδυ πήγαμε σ ένα γνήσιο Ιταλικό εστιατόριο το Brace με ζωντανή μουσική! Ένας τύπος έπαιζε Ιταλικά τραγούδια όλο το βράδυ! Καταπληκτικό ιταλικό κρασί ! Η πίτσα ήταν επίσης ωραία και η σαλάτα πρωτότυπη !  Στην φωτογραφία είναι η πίτσα την οποία είχαν γαρνίρει με ρόκα! Αξεπέραστη γεύση! 









Το μεσημέρι της δεύτερης μέρας μας έκαναν το τραπέζι σε ένα καταπληκτικό πολύ gourmet γαλλικό εστιατόριο! Όποιος ξέρει γαλλικά μπορεί να διαβάσει το μενού. Όποιος δεν ξέρει ας αρκεστεί στις φωτογραφίες. :-) 



Προσούτο με πεπόνι και αντίδια! 
Ψάρι στα κάρβουνα με καραμελωμένα λαχανικά!

Απίστευτη γεύση!! 








Επιδόρπιο cheese cake  φράουλα. Καλό ήταν αν κι έχω δοκιμάσει και καλύτερο! Αν μου ζητούσαν να ψηφίσω πιο από τα 3 πιάτα με ενθουσίασε θα έλεγα το ψάρι! Μιλάμε για καταπληκτικός ο συνδυασμός του με τα λαχανικά και την σος 





Την τελευταία βραδιά πήγαμε σε ένα γερμανικό εστιατόριο. Για να είμαι ειλικρινής θέλαμε να πάμε σ ένα Ιρλανδικό καταπληκτικό δίπλα αλλά δεν είχε τραπέζι κενό. Έτσι καταλήξαμε στο γερμανικό. Ήταν συμπαθητικά. Αν και με χάλασε λίγο το βλέμμα κάποιων θαμώνων, ήμουν σε καλή διάθεση και δεν το συνέχισα. 








Αλλά το μεγάλο κόλλημα το τρώει κανείς με  chocolate shop  και  ζαχαροπλαστεία στην grand plaza! Καταπληκτικές βιτρίνες!! 













































Σοκολάτες παντού! Και τι σοκολάτες!! 













Και βάφλες παντού επίσης!! Κι αυτό το παιδάκι! Παντού επίσης!! Η μασκότ του Βελγίου! 


Ο καιρός τέλη Ιουνίου πάντως δεν θύμιζε τίποτα από το καταγάλανο καλοκαίρι της Ελλάδας! Ξέρω ξέρω! Να μην κάνω σύγκριση! Εμ! Δεν γίνεται αυτό! :-) 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου