Translate

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Σοκολατόπιτα... αλλά σαν σοκολατίνα!


Σοκολατόπιτα με πολύ σοκολάτα! Θα μου πεις σοκολατόπιτα είναι... τι ήθελες να έχει; Κι όμως η άλλη σοκολατόπιτα που δημοσίευσα πέρυσι http://gee-gee-gourmet.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html βάζει κακάο κι απαιτεί ελάχιστη σοκολάτα. Είναι πιο οικονομική και νομίζω το ίδιο απολαυστική με την σημερινή! Γιατί κι η σημερινή δεν παίζεται! Όποιος αγαπά τη σοκολάτα θα υποκλιθεί από την πρώτη κουταλιά! Είμαι σίγουρη!  Κάνεις ίσως μια υπερβολή στα υλικά, βάζοντας συνολικά 625 γρ σοκολάτα, αλλά όπως όλα τα υπερβολικά τρόφιμα εντυπωσιάζουν από τη νοστιμιά. Αν εξαιρέσουμε πάντως την υπερβολή στη σοκολάτα δεν υπάρχει υπερβολή στα άλλα υλικά. Διαβάστε:

Υλικά

Λίγο περισσότερο από μισό φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
λίγο αλάτι και λίγη κανέλα
1 φλιτζάνι μάυρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι φουντούκια αλεσμένα
1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
250 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη και 250 γρ κουβερτούρα γάλακτος

Γλάσο

125 γρ κουβερτούρας
μισό φλιτζάνι εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής

Διαδικασία

Ανοίγουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 180 - 200 βαθμούς, ανάλογα την κουζίνα.

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε












αφού πριν λιώσουμε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων.







Παράλληλα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων την σοκολάτα. Θέλει αρκετά λεπτά γιατί το βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Αν το βάλουμε σε πολύ ψηλή πετάγονται σταγόνες σοκολάτας ή βούτυρου. Αλλά εμείς ωστόσο χτυπάμε το μείγμα μην μας κόψουν τα αυγά.

Ρίχνουμε τις σοκολάτες και χτυπάμε λίγο ακόμη.




Ωστόσο βουτυρώνουμε ένα τσέρκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.


Το βάζουμε στο φούρνο που έχει ήδη δημιουργήσει την κατάλληλη θερμοκρασία.





Εντάξει εγώ το παράκανα στο ψήσιμο! Να θυμάστε θέλει 20 λεπτά. Δεν πρέπει να ψηθεί τόσο όσο η δικιά μου! Αλλά και να σας ψηθεί, γίνεται φανταστική! Είναι σαν να έχεις βάλει κρέμα μέσα! Αν θέλεται όμως το αποτέελσμα να είναι σαν σοκολατίνας ακριβώς 20 λεπτά κι έξω από το φούρνο αμέσως.  Τι; Σας φαίνεται άψητη;  Τότε είστε στο σωστό δρόμο!









Βάζουμε σε μπολ μισο γλιτζάνι κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής ή γάλα εβαπορέ και 125 γρ σοκολάτας.

Ωραία! Φούρνο μικροκυμάτων πάλι! Τι αγχώνεσαι! Μπορείς και σε μπεν μαρί αν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων αλλά θέλει πιο πολύ φασαρία.




Η κρέμα που δημιουργείται είναι σαν μερέντα!
Μην την φας όμως! Κάνε λίγο υπομονή! Σε λίγο θα φας ότι πιο νόστιμο έχεις φάει σε σοκολατένιο έδεσμα! !












Στρώνουμε το γλάσο λοιπόν από πάνω! Φτάνει να πάει παντού.








Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο! Και την βγάζουμε από το τσέρκι.







Εγώ δεν έβγαλα ακόμη στις φωτογραφίες. Την έβγαλαν τα κορίτσια όταν ξύπνησαν!

Για πότε έστειλαν την Νεφέλη για επιθεώρηση στην κουζίνα, για πότε σηκώθηκαν για πότε την έβγαλαν από το τσέρκι και για πότε έφαγαν το κομμάτι τους ούτε που κατάλαβα! Είναι μαζί τους και η ξαδέρφη τους η Στέλλα. Από την κουζίνα ακούγονται μόνο τα κουταλάκια που ακουμπώντας το πιάτο χτυπάνε! χε χε!






2 σχόλια: