Translate

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Καταπληκτική πίτα με λαχανικά και τυριά




Εκλογές σήμερα! Ελπίζω να πήγατε να ψηφίσετε και να το κάνατε με ψυχραιμία και με το χέρι στην καρδιά! Κι ενώ περιμένουμε τα αποτελέσματα των εκλογών είπα να φτιάξω κάτι νόστιμο κι ελαφρύ για βραδινό! Έτσι για να γιορτάσουμε τ αποτελέσματα! (Λέμε τώρα)

Η πίτα με λαχανικά και τυριά είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο πολύ αγαπητό σε όλους! Είναι επίσης ένας έξυπνος τρόπος να φάνε τα παιδιά μελιτζάνα κολοκυθάκι και πιπεριές με ευχαρίστηση!
Το ζυμάρι αυτό δένει απίστευτα με τις γεύσεις. Κάντε την μόλις μπορείτε και θα με θυμηθείτε!
Είναι εύκολη και τα υλικά σίγουρα τα έχετε στο σπίτι!

Υλικά 

Γέμιση 

1 γλυκοπατάτα
1 μελιτζάνα σε κύβους βρασμένη σε νερό για να ξε πικρίσει στο λεπτό.
2 κολοκυθάκια
1 μεγάλο πράσο
10  φασολάκια πράσινα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά πορτοκαλί και 1  κόκκινη
2 καρότα
1 κ.γ κιτρινόριζα, κίμινο, πιπέρι καγιέν
200 γρ φέτα
100 γρ γκούντα ξυσμένη

Ζυμάρι Α

1 κρασοπότηρο ζαχαρούχο γάλα (μη το φοβηθείτε το ζαχαρούχο δεν ανιχνεύεται στη γεύση)
1 κρασοπότηρο γιαούρτι
μια τσιμπιά αλάτι
1 ποτήρι ζεστό νερό
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι ηλιέλαιο
Αλεύρι σταρένιο γ.ο.χ
100 γρ σουσάμι για πασπάλισμα

Ζυμάρι Β

1 κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
αλεύρι γ.ο.χ. τόσο ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.


Εκτέλεση


Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι στο οποίο ρίχνουμε μέσα τα μπαχαρικά.  Αμέσως μετά ρίχνουμε και το  κρεμμύδι με το πράσο να σωταριστούν.





Ωστόσο καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.



Τα ρίχνουμε λίγα λίγα και με την σειρά. Προηγούνται όσα θέλουν πιο πολύ ώρα για να μαλακώσουν όπως το καρότο και τα φασολάκια.







Μόλις μαλακώσουν τους ρίχνουμε και τα τυριά



Αφήνουμε στην άκρη την γέμιση και ασχολούμαστε με την ζύμη.




Σε μια γαβάθα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι, το νερό με το μπέικιν μαζί να φουσκώσει όπως στην φωτογραφία . 

Κι αμέσως μετά το λάδι το αλάτι και το αλεύρι 





Το ζυμάρι έχει ελαστικότητα και απλώνεται πανεύκολα. 













Στρώνουμε το ένα φύλλο κάτω, βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε την πίτα και με το άλλο φύλλο. 

Στο τέλος βρέχουμε με νερό την επιφάνεια και απλώνουμε  με τα χέρια μας. Κατόπιν ρίχνουμε και το σουσάμι. 







Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς πάνω κάτω φούρνο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου