Translate

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Ρόδι γλυκό κουταλιού με αρμπαρόριζα και ξύσμα από φρεσκο λεμόνι.





Η καλύτερη εποχή για να φτιάξει κάποιος γλυκό κουταλιού με ρόδι είναι τούτη δω. Τα ρόδια έχουν αρκετά χαμηλή τιμή και είναι και πιο ζουμερά και γλυκά. Αφήστε την θετική ενέργεια και το γούρι που φέρνουν στο σπίτι ενόψει του ερχομού της νέας χρονιάς.
Το φαντάζομαι ήδη πάνω στο τζιζ κεικ στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι! Το αρωματίσαμε με αρμπαρόριζα από τη γλάστρα της γιαγιάς Ειρήνης.

Το καλύτερο και πιο υγιεινό από όλα τα μυρωδικά είναι η αρμπαρόριζα . Εδώ στην Κρήτη ειδικά στα χωριά την λέμε αμπερόριζα. Στα γλυκά κουταλιού προσδίδει μοναδική μυρωδιά . Το ίδιο και στις μαρμελάδες.


Υλικά

1 κιλό ρόδι
1 κιλό ζάχαρη
3 φύλλα  αρμπαρόριζα
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι.


Διαδικασία

Καθαρίζουμε προσεχτικά τα ρόδια Τελικά δεν είναι και τόσο μπελάς αν ξέρεις το πως...











τα ανακατεύεις με 1 κιλό ζάχαρη





Τα βάζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Σ αυτή τη φάση δε μας ενδιαφέρει να μαλακώσουν. Μόνο να βγάλουν υγρά και να λιώσει η ζάχαρη.









Σβήνουμε  τη φωτιά αφού προσθέσουμε χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι και την αρμπαρόριζα..
Το αφήνουμε για ένα βράδυ .
Το πρωί ανακαλύπτουμε πως έχει βγάλει πάρα πολλά υγρά. Τότε το βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει το σιρόπι να βγάζει φουσκάλες.
Κάνουμε και τη δοκιμή με το σιρόπι και το αυλάκι. Βάζουμε δηλαδή σ ένα πιάτο μια κ.γ. σιρόπι κι όταν κρυώσει κάνουμε με το δάχτυλό μας ένα αυλάκι. Αν ενώσουν οι όχθες του θέλει κι άλλο βράσιμο. Αν όχι τότε είναι έτοιμο.

Καλές γιορτές! Και καλή επιτυχία αν το προσπαθήσετε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου